Kookboek

“De Oesters en andere gerechten” – UITVERKOCHT


*** Ons kookboek is helaas uitverkocht***

“Nam Kee – De Oesters en andere gerechten” is het kookboek van Nam Kee. Dit kookboek bevat recepten van onze beste en meest geliefde gerechten en biedt een blik achter de schermen van het bekendste Chinese restaurant van Amsterdam.

Het kookboek is verkrijgbaar voor EUR 17,50 (exclusief eventuele verzendkosten) en kunt u via het contact formulier bestellen.
Hieronder vindt u alvast twee recepten uit ons kookboek!

Gestoofde tahoe met gemengd vlees in pannetje


Ingrediënten:

– mager varkensfilet, ossenhaas en kipfilet, van elk 100g
– 1 eetlepel aardappelmeel
– 1 soeplepel sojasaus
– bouillon of water
– 1 blok tahoe, 350 – 450g
– slaolie
– 3 Chinese champignons (ca. 3 uur geweekt)
– 1/2 krop ijsbergsla
– 3 plakjes dun gesneden gember
– 1/2 theelepel zout
– 1 eetlepel oestersaus

Voor de saus:
– 2 theelepels aardappelmeel
– 3 eetlepels water

Bereidingswijze:

Spoel en droog het vlees. Snijd het daarna in reepjes van circa 2 a 4 cm. Meng het aardappelmeel met de sojasaus in een kom met het gesneden vlees. Breng in een pan 200 ml bouillon of water aan de kook en laat het vlees daarin een minuut koken.

Snijd de tahoe in blokjes van 3 a 5 cm. Bak deze blokjes goud-bruin in wat olie. Leg ze daarna apart.

Verwijder de steeltjes van de geweekte Chinese champignons en snijd de hoeden in dunne plakjes. Spoel de sla schoon en snijd deze grof. Leg de sla op de bodem van het pannetje waarop het gerecht geserveerd wordt straks.

Neem een schone wok en doe er 1 eetlepel slaolie in. Doe het vlees, tahoe, gember, champignons, zout, oestersaus en 200 ml bouillon of water in de wok. Meng zodra het kookt 2 theelepels aardappelmeel met 3 eetlepels water en giet het al roerend in de wok.

De inhoud van de wok kan nu over de pan met sla geschept worden. Zet het pannetje op groot vuur en laat het een minuut pruttelen. Het gerecht kan nu geserveerd worden in het pannetje.

Koe lo yuk


Ingrediënten:

– 500 g mager varkensfilet
– 1 ei
– zout
– gemalen witte peper
– 4 eetlepels + 1 theelepel aardappelmeel
– 1 paprika
– 1/2 ui
– 1 liter slaolie

Voor de saus:
– 1 eetlepel slaolie
– 200 ml zoetzure saus (verkrijgbaar in uw toko)
– enkele druppels sesamolie

Bereidingswijze:

Spoel en droog het vlees. Snijd het daarna in reepjes van circa 2 a 4 cm. Meng het vlees met geklutst ei, zout, peper en de theelepel aardappelmeel. Snijd de paprika en ui in grove stukken.

Vul de wok met olie en verhit die tot 180 graden (gebruik uw frituurpan als alternatief).
‘Paneer’ het vlees met de 4 eetlepels aardappelmeel en frituur het 2 minuten. Voeg dan ui en paprika toe en frituur alles nog 1 minuut.

Verhit voor de saus 1 eetlepel olie in een schone wok. Voeg de zoetzure saus toe en laat even koken. Doe er dan het vlees, paprika en ui bij. Voeg sesamolie toe en dien op.